Доступність посилання

ТОП новини

«Бюджету на промоцію України туристичної за кордоном немає» – Шенін


Начальник управління розвитку туризму і курортів при Міністерстві культури і туризму Андрій Шенін в ефірі Радіо Свобода зазначив: «Протягом 2002-05 років фінансування було. Потім було злиття міністерств культури і туризму. І не було забезпечення фінансування з бюджету. Тоді в державі не було уваги до туризму».

«23 мільйони гривень передбачено у державному бюджеті на популяризацію України на цей рік», – повідомив Андрій Шенін. І міністерство це здійснює через участь у туристичних виставках та видання буклетів.

Цього року рекламних роликів України на повідних інформаційних каналах світу не буде, але це можливо за кілька років, – сказав представник Міністерства культури і туризму.

Під час обговорення питання про відсутність в Україні на морських узбережжях мережевих готелів, Андрій Шенін зазначив, що це не простий процес, оскільки проектування та запуск проекту вимагає двох років мінімум. Однак, за його словами, «за рахунок внутрішніх інвестицій в Криму вже збудовано кілька готелів європейського рівня».

А вже директор міжнародної туристичної агенції Наталія Акулова в ефірі Радіо Свобода зауважила, що іноземці залишаються незадоволеними від сервісу в Україні, оскільки важко знайти «пристойний готель із пристойними умовами».

За її словами, вартість тижневого туру Україною для іноземного туриста становить 800-1000 доларів США.

Наталя Акулова висловила впевненість, що через 2-3 роки, якщо поліпшиться інфраструктура, то зростатиме кількість людей, які мандруватимуть Україною.
XS
SM
MD
LG