Доступність посилання

ТОП новини

У Севастополi обвинуватили трьох учасників антиукраїнської акцiї


Слiдчий Ленiнського райвiддiлу УМВС Севастополя звинувачує трьох учасників акції бiля Графської пристанi у хулiганстві, «грубому порушенні громадського порядку з мотивiв неповаги до суспiльства, що супроводжується особливою зухвалiстю чи винятковим цинiзмом».

Звинувачених затримали вiдразу пiсля iнциденту, але пiзнiше звiльнили з-пiд варти пiсля внесення грошових застав по 17 тис. гривень за кожного. 16 липня правоохоронцi затримали ще двох противникiв установлення дошки, один з яких депутат Ленiнської райради Севастополя. Очікується, що їм висунуть аналогічні звинувачення.

Між тим старший радник посольства Росiї в Українi Володимир Лисенко повiдомив, що причальна стiнка поряд з Графською пристанню перебуває в орендi в уряду РФ.

«Оскiльки росiйський уряд орендує цей об'єкт, то українська сторона мала погоджувати з орендарем установлення пам'ятної дошки», – наголосив він.

Інцидент стався 5 липня у Севастополi пiд час встановлення на Графськiй пристанi пам'ятної дошки на честь 90-рiччя пiдняття українських прапорiв на кораблях Чорноморського флоту.

Група проросійськи настроєних депутатів та полiтичних партiй, прорвали оточення вiйськовослужбовцiв і зірвали пам'ятну дошку.
XS
SM
MD
LG