Доступність посилання

ТОП новини

Одне з найстаріших видань Біблії розмістять в інтернеті


Знайдене в Єгипті в 19 сторіччі одне з найстаріших відомих видань Біблії, що має назву Codex Sinaiticus, буде розміщене в інтернеті в кілька етапів. Частину тексту розмістять вже цього тижня.

Це одна з двох відомих людству найстарших копій повної Біблії грецькою мовою. Книга датована 4 століттям нашої ери. Вчені вважають це видання найбільш точною версією Нового Завіту. Друга відома книга має назву Codex Vaticanus.

Манускрипт Codex Sinaiticus був знайдений в монастирі святої Катерини в Синайській пустелі і більша частина його, десь 350 сторінок, опинилася через деякий час в Росії, в Санкт-Петербурзі. В 30-х роках Сталін погодився продати цей манускрипт Британському музею в Лондоні.

Ще 40 сторінок цього манускрипту опинилися в Лейпцігському університеті, а решту сторінок знайшли в 1970-х роках у монастирі Святої Катерини (Єгипет).

Всі наявні сторінки з Росії, Великої Британії, Німеччини та Єгипту відскановані та будуть доступні через глобальну мережу інтернет. Перша частина, а це понад 100 сторінок, будуть викладені у вигляді зображень високої якості в найближчий четвер на сайті www.codex-sinaiticus.net. Ще частина – з'явиться в листопаді і решта – на початку наступного року.
XS
SM
MD
LG