Доступність посилання

ТОП новини

Німеччина підтримує асоціацію України з ЄС


Однак це не означатиме автоматичного членства в Європейському Союзі, заявила Канцлер Німеччини Анґела Меркель у понеділок на спільній прес-конференції з Президентом України Віктором Ющенком після їхніх переговорів у Києві.

Анґела Меркель позитивно оцінила роботу над посиленою угодою між Україною і ЄС.

Вона нагадала, що у вересні у Франції відбудеться саміт Україна – ЄС. «Ми, як Федеративна Республіка Німеччина, можемо собі уявити, що глибина цієї угоди означає не лише угоду про посилене партнерство, а її можна класифікувати як угоду про асоціацію», – сказала вона.

За словами Анґели Меркель, ця угода стане суттєвим кроком у відносинах між Україною та ЄС, особливо в економічній сфері.

При цьому Канцлер Німеччини наголосила, що в даному випадку не йдеться про надання Україні якогось статусу щодо ЄС, а лише про формулювання, передбачене в посиленій угоді. За її словами, угода, безперечно, поглиблює відносини між ЄС та Україною, однак це не означає жодних конкретних перспектив членства в ЄС.

«Це доволі тісне наближення до Європейського Союзу через статус, так би мовити, добросусідської політики, який ми практикуємо у наших відносинах з багатьма іншими країнами», – сказала Анґела Меркель.

Канцлер Німеччини перебувала в Україні з одноденним робочим візитом.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG