Доступність посилання

ТОП новини

Лондон проти випадів Ірану і за створення Палестинської держави


Прем’єр-міністр Великобританії Ґордон Браун засудив у своєму виступі у Кнессеті погрози іранського президента стерти Ізраїль із лиця Землі й пообіцяв ізраїльтянам підтримку світової спільноти у справі запобігання іранської ядерної загрози.

Ґордон Браун став першим британським прем’єр-міністром, який виступив в ізраїльському парламенті. У своїй промові він попередив, що за відмову зупинити свою ядерну програму, мета якої, як побоюються на Заході, може бути створення ядерної зброї, Ірану загрожує посилення міжнародної ізоляції.

«Право вибору Ірану чітко визначене: або зупинити свою ядерну програму і прийняти наші умови переговорів, або зіштовхнутися зі зростаючою ізоляцією як колективною реакцією багатьох країн», – заявив Браун.

Він сказав, що Велика Британія засуджує терористичні напади проти громадян Ізраїлю та будь-які прояви антисемітизму, а також поважає право ізраїльтян жити в мирі та безпеці.

У неділю, на зустрічі з керівником Палестинської адміністрації Махмудом Аббасом, Ґордон Браун засудив будівництво ізраїльських поселень на палестинських територіях і закликав до якнайскорішого створення незалежної Палестинської держави.

Браун прибув до близькосхідного регіону з новою мирною ініціативою, в основі якої лежить ідея зближення палестинців та ізраїльтян у перебігу здійснення спільних економічних проектів.
XS
SM
MD
LG