Доступність посилання

ТОП новини

Юлія Тимошенко приймає у Києві керівника «Газпрому»


Прем’єр-міністр України веде наразі переговори з головою правління російського газового монополіста Олексієм Міллером за зачиненими дверима.

Як повідомляють російські ЗМІ, Міллер вирушив до Києва за дорученням прем’єр-міністра Росії Володимира Путіна, щоб провести переговори про умови постачання газу в Україну з 1 січня 2009 року.

Це сталося після того, як 18 липня Юлія Тимошенко зателефонувала голові російського уряду, щоб «обговорити питання торгово-економічного співробітництва двох країн».

Але досі офіційно про коло питань, яке обговорювали прем’єри двох держав, і про мету візиту керівника Газпрому нічого не повідомляли.

Учора президент Росії Дмитро Медведєв, за коротким повідомленням Кремля без жодних подробиць, обговорив із Олексієм Міллером «умови постачання газу до України 2009 року».

Експерти вважають, що Міллерові доручили розпочати зі владою України конкретні переговори щодо формули ціни, яка має бути записана у новий довгостроковий контракт «Газпрому» з «Нафтогазом України».

Наприкінці червня Міллер уже заявляв, що ціна газу для України з 2009 року може сягнути понад 400 доларів.

Але Тимошенко після візиту до Росії наступного дня після тієї заяви запевнила, що досягла домовленості про поетапне підвищення ціни газу, який постачає Росія, впродовж кількох років.

Зараз Україна купує газ у «Газпрому» по 179,5 доларів за тисячу кубометрів.

(Київ – Прага)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG