Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко: Досягнено компромісу з Газпромом щодо ціни на газ


Уряд України домовився з російським газовим монополістом про «ціноутворення на природний газ у наступному році», заявила Прем’єр-міністр на засіданні Кабінету міністрів.

Однак, за словами Юлії Тимошенко, поки що остаточної ціни на газ для України ще немає: її сформують у перебігу переговорів Газпрому з Туркменистаном, Узбекистаном і Казахстаном.

Голова уряду підтвердила, що залишилася в силі домовленість про поступове, впродовж декількох років, підвищення ціни. «Стресів і шоку не буде», – сказала Тимошенко.

Учора голова правління Газпрому Олексій Міллер побував із візитом у Києві й зустрівся з прем’єром Юлією Тимошенко і Президентом Віктором Ющенком.

Попереднього дня він обговорював проблеми постачання газу до України в президента Росії Дмитра Медведєва.

Наприкінці минулого місяця Міллер заявляв, що з початку наступного року ціна газу, що його постачає до України Газпром, може зрости до «європейського» рівня й сягнути чи й перевищити 400 доларів за тисячу кубометрів.

Тимошенко, яка побувала в Москві наступного дня після тієї заяви, запевнила, що домовилася про поступове, протягом кількох років, підвищення ціни на газ для України до європейських ринкових рівнів.
XS
SM
MD
LG