Доступність посилання

ТОП новини

Віталій Шевченко: В Україні не має бути державних телеканалів


Про це голова Національної Ради з питань телебачення і радіомовлення заявив в ефірі Радіо Свобода. Він зазначив, що на заміну державному має прийти громадське мовлення, а все решта повинно бути приватним.

А вже Захар Виноградов, керівник київського бюро «РИА-Новости», на запитання, «якби в Росії мовив український телеканал, котрий дозволяв би собі стверджувати, що Кубань є Україна, або Зелений Клин на Далекому Сході – Україна», відповів, що, напевно, реакція державної влади Росії була б надзвичайно гострою та різкою.

Медіа-юрист Тарас Шевченко сказав у цій же передачі Радіо Свобода, що фактично немає ніяких юридичних підстав, щоб заборонити російські канали в Україні. Чітка можливість прописана, хіба що, в Законі «Про вибори», коли заборона іноземних каналів у кабельних мережах можлива, якщо вони порушують виборче законодавство у виборчий період.

«Я вважаю, що в інтересах української держави створити канал, на якому продукція буде якіснішою, ніж та, яку ми бачимо на російських телеканалах. Оскільки це для наших громадян, то держава і має його фінансувати», – сказав журналіст Андрій Куликов, ще один учасник передачі.
XS
SM
MD
LG