Доступність посилання

ТОП новини

У Сербії шукають помічників Радована Караджича


Сербські правоохоронці розслідують, хто допоміг колишньому лідерові боснійських сербів здобути документи на ім’я іншої особи.

Вони також намагаються з’ясувати, ким насправді був Драґан Дабич, із документами на ім’я якого Караджич жив і працював останнім часом.

Як повідомив речник прокурора Сербії в справах воєнних злочинів, Караджич отримав ці документи ще за влади колишнього президента Югославії Слободана Милошевича, якого скинули в жовтні 2000 року.

Колишнього президента Республіки Сербської в Боснії часів боснійської війни 1990-х років Радована Караджича затримали в понеділок під Белградом. Він значно змінив зовнішність і мав документи на чуже ім’я.

Міжнародний кримінальний трибунал у справах колишньої Югославії 12 років розшукував Караджича, якого звинуватив у низці злочинів, таких, як геноцид, воєнні злочини й злочини проти людяності.

Влада Сербії очікує, що Караджича видадуть Гаазькому трибуналові десь на початку наступного тижня.

Адвокат Караджича повідомив, що його підзахисний у п’ятницю подасть передбачену законом апеляцію на рішення про його видачу. А в Гаазі, за словами адвоката, Караджич захищатиме себе сам.
XS
SM
MD
LG