Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко вважає, що Жванія причетний до його отруєння


Президент так відповів на запитання, чи причетний, на його думку, Давид Жванія до його отруєння: «Думаю, так. Це м’яка форма – хотів би підкреслити, щоб зберегти рівновагу перед законом, слідчими органами, чесними людьми».

Віктор Ющенко зустрівся сьогодні з журналістами на «зеленій галявині» біля Секретаріату Президента.

В оточенні Президента і в Генеральній прокуратурі дотримуються версії, що отруєння Ющенка сталося у 2004 році під час вечері на дачі тогочасного заступника голови СБУ Володимира Сацюка.

Сам Віктор Ющенко в нещодавньому інтерв’ю австрійській газеті Der Standard схвально відповів на запитання, чи знає він замовників замаху на нього, і заявив, що троє з організаторів вечері, під час якої його отруїли, перебувають у Росії і вже мають її громадянство.

Іще одним із організаторів цієї зустрічі був і народний депутат Давид Жванія.

В інтерв’ю Радіо Свобода 30 травня Жванія висловив свою думку, що Ющенка взагалі ніхто зумисне не отруював, а використати проблеми зі здоров’ям як козир у президентській виборчій кампанії Віктора Ющенка «примусили» деякі члени виборчого штабу.

Таку заяву Жванія зробив (а потім багаторазово повторив її в інших ЗМІ) після того, як Генпрокуратура заявила про порушення процедури отримання ним українського громадянства.

По тому він неодноразово відмовлявся приходити на допити до Генеральної прокуратури як свідок у справі про отруєння Віктора Ющенка.

А вчора, прийшовши таки на допит, Жванія відразу пішов геть, користуючись недоторканним статусом народного депутата й заявивши, що йому не сподобалися запитання слідчого.

Генеральна прокуратура в відповідь заявила про «провокаційну протидію» Жванії розслідуванню справи щодо отруєння Ющенка.

Водночас речник Генеральної прокуратури Юрій Бойченко заявив учора ж агентству Associated Press, що слідчі Генпрокуратури досі не змогли встановити жодного підозрюваного в цій справі.

XS
SM
MD
LG