Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко та Варфоломій І відкрили галерею портретів видатних діячів України


Президент України Віктор Ющенко та Вселенський Патріарх Варфоломій І відкрили в Українському домі Києва галерею портретів видатних діячів України.

Перед відкриттям галереї відбулася презентація ювілейних монет та погашення поштових марок з нагоди 1020-річчя Хрещення Київської Русі.

На виставі представлені портрети Рівноапостольного князя Володимира, Митрополита Київського та Галицького Петра Могили, гетьманів Богдана Хмельницького, Івана Мазепи та низки інших видатних діячів України.

«Ці люди – сіль нашої землі, їхні діяння склали основу нашої духовності, нашої моралі, укріпили нашу віру, зміцнили зв’язок із Богом. Вони не покинули і ніколи не покинуть нашу землю. Наші великі предки заповіли нам єдину церкву Христову, єдині цінності, єдиний народ, єдину державу. З вірою в серці, продовжуючи їхній шлях ми досягнемо процвітання і злагоди», – сказав Віктор Ющенко, відкриваючи галерею портретів.

У свою чергу Вселенський Патріарх Варфоломій І зазначив, що Україна народила багато людей, які залишилися на сторінках історії своєї нації та церкви.

«Ми зворушені, побачивши кожний портрет», – додав він.
XS
SM
MD
LG