Доступність посилання

ТОП новини

Російський Чорноморський флот стріляв у Севастополі попри заборону


Під час святкування Дня Військово-морського флоту Російської Федерації в Севастополі в неділю, незважаючи на заборону, було здійснено стрільбу з артилерійських гармат кораблів і автоматичної зброї, заявив голова Севастопольської міськадміністрації Сергій Куніцин.

«Я попереджав командувача Чорноморського флоту Росії Олександра Клецкова, що стрільбу навіть холостими патронами, згідно з постановою українського уряду, заборонено. Сьогодні в процесі свята командувача повідомили про невиконання в повному обсязі урядового рішення», – сказав Куніцин журналістам після завершення водно-спортивного свята, присвяченого дневі російського флоту.

Він зазначив, що надалі цю проблему мають вирішувати МЗС України і Міноборони Росії.

Тим часом командувач Чорноморського флоту Росії віце-адмірал Олександр Клецков, відповідаючи на запитання журналістів, заявив, що Україна не накладала жодних обмежень на проведення стрільби. «Є постанова Кабінету Міністрів, і ми її виконали в тому ракурсі, в якому вона написана», – заявив він.

Також у перебігу недільних святкувань близько 20 бронетранспортерів здійснили вихід із десантного корабля.

Кілька днів тому міністр закордонних справ України Володимир Огризко наголошував, що святкування мають відбуватися лише і тільки в межах об’єктів, які тимчасово використовуються Чорноморським флотом, без жодних акцій загальноміського характеру.

За словами голови МЗС, Україна «чітко поінформувала про це російську сторону».

Володимир Огризко висловив тоді сподівання, що російська сторона дотримуватиметься вимог, визначених в українському законодавстві.

Водночас перший заступник голови Севастопольської міської державної адміністрації Володимир Казарін говорив, що свято буде «повноформатним».

При цьому, за його словами, на прохання української сторони із святкової програми виключили проліт літаків і вертольотів над Севастопольською бухтою, а також постріли з будь-яких видів зброї.

У Службі інформації і громадських зв’язків Чорноморського флоту Росії теж підтверджували, що парад пройде за сценарієм, затвердженим командуванням флоту, тобто поза межами військових частин, у тому числі на центральних майданах і вулицях Севастополя.

На урочистих заходах свята в неділю був присутній і командувач Військово-морських сил України віце-адмірал Ігор Тенюх.
XS
SM
MD
LG