Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко вважає, що Жванія брав участь у підготовці його отруєння


Президент Віктор Ющенко висловив думку, що народний депутат від «Нашої України – Народної самооборони» Давид Жванія брав участь у підготовці його отруєння у 2004 році.

Про це Президент заявив у понеділок журналістам, після прибуття на ще один допит до Генеральної прокуратури. Президент висловив упевненість, що його отруєння сталося саме на дачі колишнього заступника керівника СБУ Володимира Сацюка і до цього причетний Давид Жванія.

За словами Ющенка, Жванія сам особисто організував цю вечерю, в перебігу якої кандидат в Президента України й був отруєний діоксином. Напередодні, упродовж дня Жванія кілька разів наполягав щоб ця вечеря відбулася.

Віктор Ющенко також акцентував, що за наполяганням Жванії у цій поїздці до Сацюка була знята особиста охорона кандидата в президенти. У цій справі можна підозрювати лише трьох людей, і Жванія залишається одним із них, підсумував Президент. «Є три особи, які були причетні до організації тієї зустрічі. Я маю на увазі тих трьох людей, з якими зустрічався (на дачі Сацюка)», – сказав Глава держави.

Ющенко наголосив, що з його боку на цій вечері був лише один його представник – Давид Жванія, який багаторазово наполягав на цій зустрічі. «Сьогодні все йде до того , що всі обставини формуються в одну мозаїку», – сказав Віктор Ющенко журналістам у понеділок перед початком допиту у Генеральній прокуратурі.

Сам Давид Жванія раніше заявляв, що Віктора Ющенка навмисне ніхто не труїв. А 24 липня, реагуючи на звинувачення Президента про причетність Жванії до отруєння, народний депутат через свою прес-службу заявив, що це звинувачення є свідченням «правового нігілізму». Жванія нагадав про презумпцію невинуватості, що передбачена у Конституції України.
XS
SM
MD
LG