Доступність посилання

ТОП новини

Алексій II і Варфоломій I домовилися співпрацювати для створення єдиної УПЦ


Про домовленість Патріарха Російської православної церкви Алексія II і предстоятеля Константинопольської православної церкви Вселенського патріарх Варфоломій I стосовно співпраці у питанні створення єдиної Української православної церкви повідомив на прес-конференції керівник відділу зовнішніх церковних зв'язків УПЦ Московського патріархату архімандрит Кирило (Говорун).

«Обидва патріархи будуть діяти спільно», – сказав він.

Разом з тим архімандрит Кирило наголосив, що у створенні єдиної УПЦ братимуть участь не тільки московський і константинопольський патріархати, але й українські православні церкви і представники інших православних помісних церков. «Всі сторони зацікавлені у досягненні однієї мети – лікування розколу в Україні», – зазначив він.

За словами архімандрита Кирила, важливим результатом зустрічі Алексія II і Варфоломія I стало надання нового імпульсу переговорному процесу про створення єдиної УПЦ. «Переговори виявилися дуже важливими», – сказав він. Також керівник відділу зовнішніх церковних зв'язків УПЦ Московського патріархату зазначив, що конкретних шляхів створення єдиної УПЦ вироблено не було, однак сторони підтвердили свою зацікавленість у діалозі з цього питання.
XS
SM
MD
LG