Доступність посилання

ТОП новини

У найближчі два роки дешевших кредитів очікувати не слід – банкір


Як зазначив в ефірі Радіо Свобода керівник одного з комерційних банків В’ячеслав Юткін, високі відсоткові ставки за кредитами прямо пов’язані з відсотком інфляції. А оскільки інфляція в Україні нині становить близько 20%, то й не слід очікувати менших кредитних ставок

«30% грошей, які є в Україні – це західні гроші і сьогодні вони подорожчали у двічі. Тому ми маємо зростання відсоткової ставки в Україні», – зазначив бмнкір.

«Ви сьогодні не знайдете українців, у яких є вільні гроші, які б вони намагалися вкласти менше, ніж за 20%», – запевняє В’ячеслав Юткін.

А на питання Радіо Свобода, чи можна вважати поведінку банку коректною, коли банк позичає гроші на європейському ринку, де відсоткова ставка нижча, а потім продає ці гроші на ринку українському, де відсоткова ставка вища, пан Юткін відповів: «Це призначення банку. Банки для того й існують, щоб позичати гроші дешевше, а продають дорожче».

А вже економіст Валерій Лисицький в ефірі Радіо Свобода сказав: «Реальні заробітки українців зросли. Україна дуже швидко зараз піднімається. Ми навчились працювати у ринкових умовах».

«На 1 липня цього року було надано кредитів фізичним особам 192 мільярди гривень. На 1 липня минулого року – 108 мільярдів гривень. Тобто, темп зростання – 179 %», – додав Лисицький.

Економіст впевнений, що попри зменшення кредитів
XS
SM
MD
LG