Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада ухвалила за основу президентський проект змін до бюджету


Парламент взяв за основу запропонований Президентом проект змін до цьогорічного бюджету з одночасним врахуванням пропозицій Уряду та Партії Регіонів.

У внесеному Президентом законопроекті пропонується збільшити витрати держбюджету на 4 мільярди 392 мільйони гривень за рахунок тих надходжень, які вже сьогодні є в бюджеті від його перевиконання (на 1 липня ця сума становила 9 млрд. грн.).

Відповідно до законопроекту, поданого главою держави, 3 мільярди 90 мільйонів гривень додаткових витрат має бути спрямовано на окрему цільову програму та цільові субвенції обласним бюджетам потерпілих регіонів, а 200 мільйонів – на збільшення резервного фонду.

Урядовий законопроект передбачає кошти для ліквідації наслідків повені та допомоги постраждалим у західних областях України.
Як повідомила Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, пропонується збільшити Резервний фонд на 1 мільярд 480 мільйонів гривень та видатки Державної служби автомобільних доріг – на 755,4 мільйони гривень.

Крім того, на ліквідацію наслідків стихійного лиха пропонується спрямувати кошти спеціальних бюджетних програм.

Партiя регiонiв теж внесла свій проект змiн до держбюджету-2008 і виступила за узгодження усіх трьох законопроектiв.

До кінця цього дня парламент має ухвалити зміни до бюджету, що закладатимуть фінансування для подолання наслідків наслідків стихійного лиха, виплати компенсації постраждалим та проведення необхідних протипаводкових заходів.
XS
SM
MD
LG