Доступність посилання

ТОП новини

Ціни на нерухомість в Україні найближчим часом не впадуть, вважають фахівці


Такою була консолідована думка учасників передачі Радіо Свобода: Володимира Бондаренка (член тимчасової парламентської комісії з розслідування високих цін на житло, БЮТ), Олександра Попова (член парламентського комітету з питань бюджету, Партія регіонів) та Андрія Василашка (підприємець-будівельник, Eastern Capital Investments).

«Обвалу цін на житло не відбудеться. Я не передбачаю, що ціни впадуть найближчим часом, навіть, попри іпотечну кризу», – зазначив Андрій Василашко.

Олександр Попов також вважає, що «серйозного обвалу» не буде. «Особливо це стосується Києва», – каже він.

А вже Андрій Василашко зауважив: «У центральній частині Києва собівартість може становити 2000 $. У Києві дії закритий клуб забудовників, який нікого туди не пускає. Тому у нас не має жодної зарубіжної компанії і місцевих компаній, окрім цього клубу».

Окрім того, Андрій Василашко зазначив, що за відсутності реального фондового ринку, капіталовкладення у нерухомість є певним видом заощаджень громадян, коли гроші реально працюють та дають прибуток.

Собівартість в місті Києві накручена адміністративним методом «через рівень корупції», наголошує член тимчасової парламентської комісії з розслідування високих цін на житло, бютівець Володимир Бондаренко.

За його словами, «кредитна політика призвела до фактичного зупинення дешевих кредитів». «Було до 30 років, а зараз 10 років. Темп віддачі кредиту такий, що людина не витримає. Людина розуміє, що не може віддати кредит. Банк забирає закладену квартиру і намагається її збути по не завищеній ціні», – зазначив Володимир Бондаренко.
XS
SM
MD
LG