Доступність посилання

ТОП новини

Венесуела отримала російські винищувачі і застерігає США


Президент Венесуели Уго Чавес учора повідомив, що збройні сили його країни взяли на озброєння всі 24 винищувачі «Сухий», закуплені раніше в Росії.

При цьому він похвалився, що ракети нових винищувачів сягають незрівнянно далі, ніж ракети старих американських F-16, які досі були основою ВПС Венесуели.

Відтак Чавес заявив, що 4-му військовому флотові США, який нині відновлює діяльність у Карибському басейні й Центральній і Латинській Америці, «варто триматися подалі від венесуельських вод».

Винищувачі Су-30МК2– частина російських військових поставок Венесуелі за умовами контракту 2006 року на суму майже три мільярди доларів. «Модифіковані комерційні» (МК) версії цих винищувачів мають західну чи спільного виробництва радіоелектроніку.

Венесуела, що дотепер мала переважно американське озброєння, після приходу до влади лівака й антиамериканіста Уго Чавеса й погіршення відносин зі США почала розвивати військову співпрацю з Росією.

2005 року, зокрема, Венесуела закупила в Росії 100 тисяч автоматів Калашникова, а 2006-го – ліцензію на їхнє виробництво.

Щойно під кінець липня цього року Уго Чавес побував у Москві, де уклав нові великі зброєві контракти.

Подробиці не розголошують, але, за повідомленнями, загалом Венесуела закупила чи закупить у Росії, зокрема, бойові вертольоти, підводні човни, броньовану техніку й системи ППО.
XS
SM
MD
LG