Доступність посилання

ТОП новини

У 2009 році пройдуть громадські слухання по нових енергоблоках Хмельницької АЕС


Громадські слухання із питання розбудови промислового майданчика ХАЕС для розміщення 3 і 4 енергоблоків відбудуться у 2009 році, повідомили в управлінні інформації Хмельницької АЕС.

На нараді з питань виконання заходів до початку спорудження нових блоків, що відбувається у Нетішині, Президент НАЕС «Енергоатом» Юрій Недашківський визначив головним завданням працівників ядерної галузі максимально прискорити хід підготовчих робіт до добудови. Для цього необхідно вже у серпні завершити вибір типу реакторної установки, розробити детальні графіки підготовчих робіт, забезпечити виконання ядерного законодавства стосовно зон спостереження АЕС та разом із обласною радою розпочати етап громадських слухань.

Досі атомники активно спілкувалися з окремими категоріями населення в 30-кілометровій зоні спостереження ХАЕС – чиновниками, депутатами, освітянами і журналістами. Однак до громадських слухань справа не дійшла.

Енергоатом планує вже у 2010 році розпочати активну фазу будівництва. Енергетична стратегія України на період до 2030 року передбачає спорудження третього та четвертого енергоблоків Хмельницької АЕС до 2016 року. Однак остаточне рішення про це будівництво – за Верховною Радою.
XS
SM
MD
LG