Доступність посилання

ТОП новини

Огризко: Україна підтримує цілісність Грузії і закликає до припинення насильства


Україна глибоко стурбована подальшим загостренням ситуації у сепаратистському регіоні Грузії, Південній Осетії і пропонує свій рецепт розв'язання конфлікту.

Про це сьогодні в інтерв’ю Радіо Свобода заявив міністр закордонних справ Володимир Огризко. За його словами, Україна готова зібрати на своїй території конфліктуючі сторони і допомогти знайти шляхи виходу.

«Україна не стоїть осторонь тих проблем, які щойно виникли в Південній Осетії. Ми справді глибоко стурбовані. Ми виступали і виступаємо за негайне припинення будь-яких військових дій, маючи на увазі, безумовно, що Грузія є територіально цілісною. І про інші варіанти розвитку подій мови не може бути. Ми пропонували і будемо пропонувати свої посередницькі функції. Україна може бути місцем проведення консультацій, як у двосторонньому, так і в багатосторонньому форматі», – зазначив Володимир Огризко.

Після телефонної розмови з президентом Грузії Міхеїлом Саакашвілі Президент України Віктор Ющенко вирішив направити до Тбілісі для вивчення ситуації заступника міністра закордонних справ Костянтина Єлісеєва як свого спеціального представника.
XS
SM
MD
LG