Доступність посилання

ТОП новини

Парламент Грузії затвердив указ про запровадження воєнного стану на 15 днів


Президент Міхеїл Саакашвілі вирішив оголосити воєнний стан у зв’язку із загостренням ситуації в Південній Осетії. Він заявив, що його країна зазнала «повномасштабного вторгнення» з боку Росії і звинуватив російських військових у проведенні етнічних чисток в Південній Осетії.

«Російські війська, російські танки, що увійшли в Південну Осетію, на своєму шляху виганяли усе грузинське населення, що проживає в регіоні. Вони проводять, за станом на сьогоднішній ранок, етнічну чистку тих районів, котрі контролюють», – заявив Міхеїл Саакашвілі.

У Південній Осетії тривають зіткнення між грузинськими і російськими військовими.

Влада Грузії повідомила про бомбардування різних районів країни російською авіацією.

Кореспондент Радіо Свобода розповів із міста Ґорі: «Неподалік військової бази ми побачили жахливу картину. Крім самої бази, горіли два житлові квартали. У дворі одного з будинків було повно трупів. За нашими підрахунками, вбито кілька десятків осіб – в основному жінки, серед них багато літнього віку. Чути звуки сирен – карети швидкої допомоги везуть поранених до Тбілісі, тому що лікарня у Ґорі переповнена».

Росія визнала втрату двох військових літаків. А грузинська сторона повідомляє, що триває допит одного з пілотів, якому вдалося катапультуватися.

Головнокомандувач сухопутних військ Росії Володимир Болтирьов заявив, що Цхінвалі «звільнено» від грузинських формувань. Незалежного підтвердження цієї інформації немає.

XS
SM
MD
LG