Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко закликає уряд підвищити ефективність роботи з боротьби із ВІЛ/СНІД


У письмовому зверненні Президента Віктора Ющенка до Прем'єр-міністра Юлії Тимошенко сказано: «Для стабілізації епідемічної ситуації, зниження темпів зростання захворюваності й рівня смертності, прошу вас вжити додаткових заходів щодо протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу, зокрема передбачених указом Президента України від 12.12.07».

Президент вказав на неефективність виконання раніше поставлених перед Кабміном завдань щодо боротьби з ВІЛ/СНІДом, серед яких він виділив не врегульовані урядом проблеми: неефективність роботи Національної ради з питань протидії туберкульозу й ВІЛ-інфекції/СНІДу при Кабінеті Міністрів, недостатнє фінансування заходів протидії цій епідемії, нерозробка Кабміном плану негайних заходів щодо протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і сильнодіючих лікарських засобів.

Раніше, в червні, Організація Об'єднаних Націй вказала на зростання захворювання ВІЛ/СНІД в Україні, Китаї, Росії й США.

У квітні ООН висловила стурбованість тим, що дії української влади, спрямовані на боротьбу з епідемією СНІД в країні, неефективні.

У грудні 2007 року Президент Віктор Ющенко доручив Кабінету Міністрів розробити національну програму профілактики ВІЛ-інфекції, допомоги й лікування ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД на 2009-2013 роки.
XS
SM
MD
LG