Доступність посилання

ТОП новини

Саакашвілі запропонував Росії разом припинити вогонь у Південній Осетії і розпочати переговори


Про це Президент Грузії Міхеїл Саакашвілі повідомив у суботу під час відвідин поранених у лікарні в Тбілісі.

«Я звернувся до президента Росії Дмитра Медведєва з пропозицією разом зупинити це божевілля», – сказав Саакашвілі.

Тим часом Міністерство закордонних справ Росії заявило про дві умови припинення вогню в Південній Осетії – Москва вимагає від Тбілісі вивести всі формування із зони конфлікту і негайно підписати угоду про незастосування сили.

Коментуючи заяву Саакашвілі, заступник міністра іноземних справ Григорій Карасін, як повідомляє агентство «Ахалі амбебі – Сакартвело» («Новини – Грузія»), заявив, що «така пропозиція, як ми уявляємо, була б цілком логічною від грузинського президента, але при дотриманні ним двох попередніх умов: перше – виведення всіх грузинських збройних сил із зони конфлікту, друге – негайне підписання угоди з Південною Осетією про незастосування сили».

У Південній Осетії від п’ятниці триває збройне протистояння між грузинськими і російськими військовими. У суботу в другій половині дня надійшло повідомлення, що грузинська армії відновила масований обстріл Цхінвалі, а грузинські танки і вояки знову увійшли в місто.

Голова уряду Цхінвалі Південної Осетії Юрій Морозов заявив, що в Цхінваль знаходяться понад 5 тисяч осіб, котрих потрібно терміново евакуювати.
XS
SM
MD
LG