Доступність посилання

ТОП новини

Туреччина закликає учасників конфлікту до переговорів


У районі грузинсько-осетинського конфлікту поранені двоє турецьких журналістів. Репортер і оператор одного з центральних телеканалів потрапили під обстріл у Цхінвалі.

Тим часом турецька влада закликала сторони конфлікту в Південній Осетії припинити збройне протистояння і розпочати прямі мирні переговори.

Міністр закордонних справ Туреччини Алі Бабаджан провів телефонні переговори з керівником грузинського МЗС Екою Ткешелашвілі.

«Ситуація в районі конфлікту залишається дуже напруженою, переговори не проводяться. Все це загрожує мирові й стабільності на Кавказі. Наша країна виступає за мирне вирішення питань із сусідньою Грузією, з якою ми підтримуємо дружні взаємини», – заявив міністр закордонних справ Туреччини в інтерв’ю журналістам.

Турецька влада висловила готовність бути посередником у ході переговорів і надати постраждалим внаслідок воєнного конфлікту гуманітарну допомогу.

Між тим інформаційні агенції повідомляють, що до узбережжя Грузії відправились кораблі турецького військово-морського флоту.
XS
SM
MD
LG