Доступність посилання

ТОП новини

Грузинська громада Одеси не вірить у прагнення Росії до миру


13 серпня чергова акція під назвою «СТОП війні» пройшла біля будівлі Генерального консульства Російської Федерації в Одесі. Її ініціаторами стали грузинські національно культурні товариства за підтримки активістів Народного Руху України, Конгресу українських націоналістів, Всеукраїнського об’єднання «Тризуб» і УНА-УНСО. Учасники пікету хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх грузин і осетин, загиблих внаслідок «миротворчої операції Росії на території Грузії».

Активісти грузинських товариств в Одесі заявили про свою впевненість у тому, що мир на їхній історичній Батьківщині настане лише після того, коли Грузію покинуть війська Російської Федерації.

«Це лише в ефірі телеканалів Росії можуть передавати, що мир у Грузії настав. До нас телефонують знайомі з Грузії. На словах вогонь припинений, але якщо російському солдатові щось буде не до вподоби, він відкриває вогонь. Вчора, наприклад, вбили 12-рiчну дитину. Що таке вона могла зробити російській армії?», – зазначив голова грузинського національно-культурного суспільства «Сакартвело» Аркадій Якобішвілі.

Учасники пікету тримали гасла, зокрема: «Агресивна Москва – геть з Грузії», «Москва – руки геть від Грузії», «Свободу Грузії».

За словами активіста одеської обласної організації Народного Руху України Павла Агромакова, «Росія давно готувалася до агресії стосовно Грузії. Готувала для цього ґрунт, коли провела масову видачу осетинам громадянства Російської Федерації. Тепер вони танками та авіацією захищають права співвітчизників. Готується такий же ґрунт для конфліктів у Придністров’ї і Криму. Для України це повинно бути уроком».

Сьогодні акцію одеситів підтримала велика група активістів миколаївської обласної організації Народного Руху України.
XS
SM
MD
LG