Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України: звинувачення Росії є безпідставними


У МЗС України вважають безпідставними звинувачення зовнішньополітичного відомства Росії в тому, що Україна ухвалила зміни стосовно перебування Чорноморського флоту РФ в Україні в односторонньому порядку.

Про це на брифінгу заявив заступник голови української частини комісії з питань ЧФ РФ українсько-російської міждержавної комісії Віктор Семенов.

Він зазначив, що такі серйозні питання вирішуються не через засоби масової інформації, а в перебігу переговорів.

За його словами, питання перетину ЧФ Росії українського кордону та питання його пересування неодноразово обговорювалось на засіданнях як робочих груп, так і на засіданні підкомісії.

«Це не нове питання для російської сторони», – сказав дипломат, додавши, що таке звинувачення «не лізе в жодні рамки».

Семенов повідомив, що Україна пропонувала російській стороні провести у липні засідання усіх робочих груп підкомісії і наприкінці липня – початку серпня провести підсумкове засідання підкомісії.

За його словами, російська сторона відмовилась від проведення цієї зустрічі. У зв'язку з цим Семенов назвав поведінку російської сторони «незрозумілою»

13 серпня Президент України Віктор Ющенко затвердив порядок перетину державного кордону України військовослужбовцями, військовими кораблями і літаками Чорноморського флоту Російської Федерації, що перебувають на території України.

Міністерство закордонних справ Росії назвало укази Ющенка «серйозним антиросійським кроком».
XS
SM
MD
LG