Доступність посилання

ТОП новини

Російські війська залишаються на території Грузії – Сергій Лавров


Після підписання у Москві президентом Дмитром Медведєвим Угоди про припинення вогню, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров повідомив, що російські війська залишиться в Грузії «так довго як необхідно». Відтак, у розмові з журналістами у Сочі Сергій Лавров відмовився пояснити подробиці, а лише додав: «Що стосується виведення збройних сил Росії, то я вже сказав, що це виведення буде здійснено після того, як на місці будуть реалізовані додаткові заходи безпеки по лінії миротворчого контингенту».

Як повідомляють інформаційні агенції, попри те, що президент Медведєв підписав угоду про припинення вогню, російські збройні сили не виводять з міста Ґорі в центрі Грузії, з портового міста Поті та інших грузинських міст.

Міністерство закордонних справ Грузії у суботу заявило, що російські війська в Каспі (45 кілометрів на захід від Тбілісі) підірвали міст на ключовому залізничному сполучені між заходом і сходом країни. Москва спростовує це повідомлення.

Згідно з повідомленнями ЗМІ, які посилаються на грузинську прикордонну поліцію, російські військові продовжують забирати з собою, як вони заявляють, військові трофеї, і вивозять з грузинської території важку техніку.
XS
SM
MD
LG