Доступність посилання

ТОП новини

Забезпечення територіальної цілісності Грузії є необхідним для врегулювання конфлікту – Райс, Ющенко


У суботу Державний секретар Сполучених Штатів Америки Кондоліза Райс, після перебування в Грузії, ініціювала телефонну розмову з Президентом України Віктором Ющенком, – повідомляє прес-служба Президента України.

Під час обміну думок щодо ситуації навколо Грузії сторони підтвердили, що одним з головних принципів врегулювання конфлікту має бути забезпечення територіальної цілісності Грузії.

Після переговорів у п’ятницю із канцлером Німеччини Анґелою Меркель президент Росії Дмитро Медведєв поставив під сумнів територіальну цілісність Грузії зазначивши, що навряд чи після подій останнього тижня Абхазія та Південна Осетія захочуть жити із Грузією в одній державі.

Як повідомляє прес-служба Президента, Кондоліза Райс висловила вдячність Віктору Ющенку за ініціативні кроки України, які сприяли припиненню вогню та нормалізації ситуації в зоні конфлікту.
Сторони відзначили необхідність подальшого врегулювання конфлікту на основі прийняття відповідної резолюції Ради Безпеки ООН.

У вересні планується провести українсько-американську зустрічі на найвищому рівні. Віктор Ющенко планує прибути до Нью-Йорка, щоб взяти участь у черговій сесії Генеральної асамблеї ООН.
XS
SM
MD
LG