Доступність посилання

ТОП новини

Вашингтон вимагає негайного виведення російських військ із Грузії


Білий Дім вимагає «невідкладного» виведення російського війська з Грузії, як обіцяв президент Росії Дмитро Медведєв. Ця заява американської адміністрації надійшла серед суперечливих повідомлень про те, чи дійсно російська війська виходять із Грузії.

Заступник начальника генерального штабу Росії генерал-полковник Анатолій Ноговіцин заявив, що російське військо почало виходити з Грузії. «Сьогодні, у відповідності з мирним планом, розпочався вивід російських миротворців та відданих їм сил в райони, визначені рішенням спеціальної контрольної комісії 1999 року і на території Південної Осетії», – зазначив Ноговіцин.

Але кореспонденти на місці та грузинське міністерство внутрішніх справ повідомляють, що не було «жодних ознак» того, що російські війська виходять із теренів Грузії.

Раніше президент Росії Дмитро Медведєв пообіцяв, що російські війська почнуть покидати Грузію сьогодні. Але Москва заявляє, що поступ залежатиме від «додаткових заходів безпеки», які вона має намір проводити в Грузії.

Російський президент сьогодні відвідав російське місто Владикавказ, що на кордоні з Південною Осетією, де він нагородив російських військових, котрі брали участь у військовому конфлікті з Грузією.
XS
SM
MD
LG