Доступність посилання

ТОП новини

Понад 900 гектарів лісу вигоріло на Харківщині


Підрозділи МНС продовжують гасити осередки загорання. Пожежникам заважають спека, вітер та висока задимленість повітря.

Вогонь уже знищив 900 гектарів лісу.

Боротьба із вогняною стихією в лісництві Ізюмського району триває вже третю добу. Вогонь дуже швидко перекинувся із лісової підстилки на верхівки дерев. Як кажуть в МНС, швидше за все вогонь знову розгорівся на котрійсь із ділянок, які гасили ще 14 серпня.

В ніч проти неділі вогонь підійшов близько до селища Червоний Шахтар. Мешканців села готували до евакуації: людей попросили зібрати документи, речі та продумати можливі варіанти рятування худоби. Втім вітер змінив напрямок і евакуація не знадобилася. Увесь цей час лікарні Харківщини працювали у посиленому режимі, готуючись приймати постраждалих. Однак поки за допомогою ніхто не звертався.

За фактом пожежі прокуратура порушила кримінальну справу. Правоохоронці відпрацьовують кілька версій: від необережного поводження із вогнем до підпалу.

Через надзвичайну ситуацію губернатор Арсен Аваков перервав відпустку і підписав розпорядження, яким заборонив відвідування лісу як пішки, так і на власних автомобілях на час збереження пожежонебезпечної ситуації.
XS
SM
MD
LG