Доступність посилання

ТОП новини

СБУ отримала документи про нібито «державну зраду» Тимошенко


Віктор Ющенко та Юлія Тимошенко у червні 2007р.
Віктор Ющенко та Юлія Тимошенко у червні 2007р.

Служба безпеки України офіційно заявила, що отримала від Секретаріату Президента документи, що нібито підтверджують «політичну корупцію» у діях керівника уряду.

СБУ вже офіційно звернулася із запитами до Кабінету міністрів, Служби зовнішньої розвідки та правоохоронних органів України, щодо суті звернення президентської канцелярії.

У разі встановлення ознак протиправних дій, які можуть загрожувати державній та економічній безпеці України, матеріали будуть направлені до Генеральної прокуратури .

18 серпня заступник глави Секретаріату Президента Андрій Кислинський заявив, що Секретаріат Президента має докази «державної зради і політичної корупції у діях Юлії Тимошенко».

Кислинський стверджує, що Росія виділила 1 мільярд доларів США на підтримку кандидатури Юлії Тимошенко на виборах Президента України в обмін на «пасивну позицію Прем'єр-міністра України у конфлікті з Грузією».

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко відкинула усі ці звинувачення, як абсурдні та звинуватила Секретаріат Президента у провокації з метою зруйнування коаліції.

А представник БЮТ Олег Ляшко сказав, що це «дурня. Я думаю, що коли Прокуратура уважно подивиться, то в заявах, які Кислинський робить, теж знайде ознаки злочинів. Зокрема наклеп, і зловживання посадовим становищем». Бо, прикриваючись посадою заступника голови Секретаріату, розповсюджує на всю країну дурниці, сказав Ляшко.
Що стоїть за конфліктом між Секретаріатом і урядом, Радіо Свобода запитало політолога Олександра Палія. Він вважає, «якщо тут має місце виключно логіка політичної боротьби, то це свідчить про безвідповідальність політиків Секретаріату Президента».
Якщо під цими звинуваченнями є якийсь зміст, продовжив Палій, то це буде свідчити про негативні наслідки для іміджу уряду. Поки що визначити щось остаточно ще рано. Але мені здається, що серед багатьох наших політиків є проблема в тому, що вони обумовлюють свої дії не інтересами українського народу, а якимись іншими сторонніми мотивами, сказав Палій.
Тим часом заступник секретаря РНБО Степан Гавриш заявив на брифінгу, що позиція Прем’єра є толерантною, однак «судити будемо по справах».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG