Доступність посилання

ТОП новини

Російські кораблі швидше повернулися до Севастополя


У суботу неочікувано до Севастополя повернулися два російські кораблі, які брали участь у блокуванні грузинського узбережжя під час останніх подій на Кавказі.

Спершу малий тральник Чорноморського флоту Росії «Турбініст» увійшов до Севастопольської бухти, а вже під вечір – ракетний крейсер «Москва».

Очікувалося, що вони повернуться у неділю, але українська влада попросила пришвидшити прихід.

Під час заходу кораблів їх вітали кілька сотень проросійських активістів, водночас представники «Студентського братства» знову протестували проти залучення кораблів Чорноморського флоту Росії до війни проти Грузії.

Лідер «Студентського братства» Олег Яценко повідомив Радіо Свобода, що під час пікетування на них напали не тільки російські націоналісти, але й військовослужбовці Чорноморського флоту Росії.

За словами Яценка, лише рішучі дії окремих севастопольських міліціонерів перешкодили «агресивним настроям» російських військових і націоналістів, які намагалися побити українських студентів.

Раніше військові джерела повідомляли, що російські кораблі повернуться до Севастополя 24 серпня. Однак, на вимогу української сторони, їхнє повернення було пришвидшене. Водночас, очікується, що сторожовий корабель «Смєтлівий» повернеться в ніч, або зранку в неділю.

У військовій операції проти Грузії брали участь близько 15 кораблів Чорноморського флоту, які базуються в українському порту Севастополі.
XS
SM
MD
LG