Доступність посилання

ТОП новини

Порушено кримінальну справу за фактом загибелі Михайла Сироти


Начальник Центру громадських зв’язків ГУ МВС у Київській області Микола Жукович повідомив, що кримінальну справу відкрито за ч.2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху особами, які керують транспортними засобами, що спричинили смерть потерпілого) Кримінального кодексу України.

Наразі причини зіткнення остаточно не встановлені, оскільки, як зазначив Жукович, «дорога в цьому місці рівна, і водіям не було кого обганяти», до того ж обидва автомобілі були новими.

ДТП сталося 25 серпня о 19.40 у Васильківському районі Київської області, на 39 кілометрі автодороги Устинівка-Гребінки-Узин.

Внаслідок лобового зіткнення автомобіля «Деу Ланос» під керуванням 23 річного водія, з автомобілем «Тойота Камрі», якою керував народний депутат Михайло Сирота – обидва водії загинули на місці.

Дружина народного депутат у важкому стані доставлена до реанімаційного відділення лікарні Білої Церкви. Стан потерпілої лікарі характеризують, як важкий.

Народного депутата Михайла Сироту називали «батьком української Конституції». У 1996 році, як голова узгоджувальної Конституційної комісії, він цілу ніч вистояв на парламентській трибуні, вимагаючи прийняття Конституції.

Михайло Сирота був Головою Трудової партії України, членом депутатської фракції «Блок Литвина» (Народна Партія, Трудова партія України) у Верховній Раді України, першим заступником голови Комітету Верховної Ради України з питань правової політики.

Михайлу Сироті було 52 роки. У нього залишився 29-річний син.

Співчуття рідним та близьким покійного вже висловили Президент, прем'єр-міністр та Голова Верховної Ради.
XS
SM
MD
LG