Доступність посилання

ТОП новини

Крейсер «Москва» не повернувся на Севастопольську базу


Флагман Чорноморського флоту Росії ракетний крейсер «Москва» попри заяву заступника начальника Генштабу Збройних Сил Росії Анатолія Ноговіцина не повернувся до Севастополя.

Генерал-полковник Анатолій Ноговіцин учора в Москві заявив, що ракетний крейсер «Москва» вийшов із Севастополя на полігон бойової підготовки «відповідно до плану» і повернеться до бази Чорноморського флоту Росії в вівторок увечері. За словами заступника начальника Генштабу Збройних Сил Росії, на крейсері проводиться перевірка систем радіотехнічного озброєння і бортових систем зв’язку крейсера.

Водночас російські мас-медіа з посиланням на командира Новоросійської військово-морської бази віце-адмірала Сергія Меняйла повідомили, що група бойових кораблів ВМФ Росії, в тому числі й крейсер «Моска», увійшла до «територіальних вод Абхазії», яку Росія тепер офіційно має за незалежну державу. За словами віце-адмірала, кораблі виконують завдання «з підтримки миру і стабільності в Абхазії і в її територіальних водах і прилеглих до них водних просторах». Їхня мета також – «не допустити провезення зброї», заявляє Росія.

До складу російського угруповання, окрім «Москви», входять десантні, ракетні і сторожові кораблі Чорноморського флоту Росії. За даними російських джерел, кілька бойових одиниць флоту сьогодні пришвартувалися у порту Сухумі в абхазькій частині грузинського узбережжя, крейсер «Москва» стоїть на сухумському рейді.

Днями у Чорне море для доставки гуманітарних вантажів до Грузії увійшли американські кораблі: есмінець «МакФол», штабний корабель «Маунт Вітні» і корабель берегової охорони «Даллас». Останній зараз вивантажує гуманітарну допомогу в порту Батумі.
XS
SM
MD
LG