Доступність посилання

ТОП новини

Крок Росії щодо регіонів Грузії неприйнятний – Президент України


Україна не підтримує рішення Росії визнати незалежність Південної Осетії та Абхазії і наголошує на непорушності міжнародного принципу збереження територіальної цілісності будь-якої держави, заявив Віктор Ющенко.

«Ми шкодуємо в зв’язку з цим рішенням. Для України воно неприйнятне, і тому ми не можемо підтримати цю позицію», – сказав Президент в інтерв’ю агентству Reuters.

«Те, що сталося, є загрозою для всіх, не лише для однієї країни. Наступною може стати кожна держава, кожна країна. Якщо ми дозволимо комусь зневажати фундаментальне право територіальної цілісності, ми ставимо під сумнів існування будь-якої країни», – наголосив Ющенко.

За його словами, воєнну міць Росії тепер може відчути на собі кожна країна, що не є учасником міжнародних систем безпеки, а відтак Україна мусить зміцнити свою обороноздатність і активніше домагатися вступу до союзу НАТО.

«Наша політика не змінилася. Ми маємо на меті ввійти до загальноєвропейської системи безпеки, бо ми впевнені, що сьогодні не існує іншого альтернативного шляху забезпечити територіальну цілісність і суверенітет України», – заявив Президент.
XS
SM
MD
LG