Доступність посилання

ТОП новини

Лукашенко підтримав Медведєва за визнання незалежності грузинських регіонів


Але сама Білорусь наразі не повторила крок Росії.

Президент Білорусі в посланні до президента Росії висловив думку, що Москва «в ситуації, що склалася», «не мала іншого морального вибору, крім як підтримати звернення народів Південної Осетії і Абхазії» про визнання незалежності цих частин Грузії.

Олександр Лукашенко в листі до Дмитра Медведєва запропонував винести справу з визнанням цих грузинських регіонів на найближче засідання Ради колективної безпеки Організації Договору про колективну безпеку.

Це засідання голів держав-членів ОДКБ, неофіційно відомої також як Ташкентський договір, має відбутися 5 вересня. До організації належать нині Білорусь, Вірменія, Казахстан, Киргизстан, Росія, Таджикистан і Узбекистан.

Напередодні оголошення про цього листа в четвер російські агентства поширили заяву посла Білорусі в Росії, який, за цими повідомленнями, заявив, що його країна теж найближчим часом визнає Південну Осетію й Абхазію. Потім ці повідомлення виправили, і заява посла перетворилася на висловлення підтримки Росії.

Раніше в четвер інша створена Росією регіональна організація, Шанхайська організація співпраці, на своєму саміті не підтримала визнання Москвою незалежності частин Грузії й висловила стурбованість «ставками винятково на силове вирішення» конфліктів.
XS
SM
MD
LG