Доступність посилання

ТОП новини

Грузія і Росія позвинувачували одна одну в Раді Безпеки ООН


Жодного рішення на засіданні, яке скликали в четвер на прохання Грузії через визнання Росією незалежності грузинських регіонів Абхазії й Південної Осетії, не ухвалювали.

Представник Росії заявив, що ці дії його країни мають на меті «захистити братні народи» від «агресивного й шовіністичного курсу Тбілісі».

Він також дослівно повторив оприлюднену днями заяву МЗС Росії про те, що його країна прагне сприяти зміні керівництва в Грузії.

«Росія, яка має щирі почуття дружби й симпатії до грузинського народу, впевнена, що рано чи пізно він здобуде вартих його керівників, які зможуть дійсно піклуватися про свою країну й розвивати рівноправні відносини взаємної поваги й доброго сусідства з усіма народами Кавказу. Росія буде готова всіляко цьому сприяти», – мовиться в цій заяві.

Представник Грузії наголосив, що Росія, окупувавши Грузію, стала стороною конфлікту, а її війська підтримують і заохочують етнічні чистки на грузинській території, коли за допомоги російських військових грузинів виганяють із зони конфлікту й не дозволяють повернутися до рідних домівок.

За його словами, російське визнання південноосетинської й абхазької незалежності незаконне, а відтак не має жодних міжнародно-правових наслідків.

Цю ж дію Росії засудили представники Франції, Великої Британії, США й інших країн-членів Ради Безпеки. Вони підтвердили свою підтримку суверенітету і територіальної цілісності Грузії і закликали Росію негайно вивести свої війська з території Грузії.
XS
SM
MD
LG