Доступність посилання

ТОП новини

ЄС не планує санкцій проти Росії – дипломат


Наразі нема очікувань, що Європейський Союз може запровадити санкції проти Росії через її дії щодо Грузії на терміновому саміті, який відбудеться наступного понеділка, заявив у Парижі один із чільних французьких дипломатів, якого не називають на ім’я.

За словами цього дипломата, Європейський Союз нині перебуває в фазі діалогу з Москвою, а не в фазі санкцій, і для санкцій час іще не настав.

Учора міністр закордонних справ Франції, яка зараз головує в ЄС, Бернар Кушнер заявив, що деякі країни ЄС пропонують на понеділковому саміті запровадити санкції проти Росії і що керівники Євросоюзу розглядають можливість таких санкцій та інших заходів проти Росії.

Він уточнив, що сама Франція таких санкцій не пропонує. А в канцелярії президента Франції Ніколя Саркозі додали, що на саміті планують лише заявити про необхідність повністю виконати угоду про припинення вогню між Росією і Грузією, яку запропонувала Франція від імені ЄС і яку не виконує Росія.

Тим часом проти санкцій щодо Росії виступив у Німеччині міністр закордонних справ Франк-Вальтер Штайнмаєр у газетному інтерв’ю, а в Греції речник МЗС заявив, що Євросоюз не має ізолювати Росію.
XS
SM
MD
LG