Доступність посилання

ТОП новини

В Україні стартував політичний сезон


На погоджувальній раді
На погоджувальній раді

Київ – У понеділок відбулася погоджувальна рада українського парламенту. Головних питань було два: ставлення парламенту до грузино-російського конфлікту і питання про те, чи є в парламенті коаліція, чи немає.

Щодо ситуації в Грузії, то у Верховній Раді України вже зареєстровані 6 постанов. Опозиція критикує дії Президента і міністерства закордонних справ, а «Наша Україна – Народна самооборона» підтримує дії чинної влади.

Причому голова цієї фракції В’ячеслав Кириленко на погоджувальній раді заявив: якщо Блок Юлії Тимошенко не підтримає їхню заяву по Грузії, то значить, у коаліції не все гаразд.

«Дві демократичні фракції не можуть мати різний погляд на принцип територіальної цілісності кожної країни. А також на ті дії, які дозволила собі на Кавказі Росія. Ми очікуємо погодженого рішення і погодженого голосування двох фракцій з цього питання. Якщо буде інакше, це буде привід для серйозних консультацій. Принаймні для «Нашої України», – зазначив В’ячеслав Кириленко.

На це керівник фракції БЮТ Іван Кириленко на брифінгу відповів, що навіть за підтримки його фракції, голосів все одно не вистачить, щоб ухвалити постанову НУНС. Він запропонував створити тимчасову спеціальну комісію, щоб розібратися в ситуації, а потім уже ухвалювати узгоджене рішення.

Створення подібної комісії підтримав, виступаючи, і голова Партії регіонів Віктор Янукович. Він також наголосив, що в парламенті немає коаліції і не треба робити вигляд, що вона існує.

Чи отримає спікер заступника?

Якщо вдасться врегулювати грузинське питання, то Верховна Рада може розглянути найближчими днями законопроекти про престижність шахтарської праці, про ситуацію в агропромисловому комплексі, про дорожній рух, зміни до бюджету, підготовку до «Євро 2012».

Також, можливо, спікер парламенту Арсеній Яценюк отримає першого заступника. Як повідомив на брифінгу голова фракції Партії регіонів Віктор Янукович, його політична сила обговорює три кандидатури: Сергія Льовочкіна, Андрія Клюєва або Олександра Лавриновича.

Представники коаліції заявили, що підтримають будь-яку кандидатуру Партії регіонів.

(Київ – Прага)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG