Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада ухвалила низку антипрезидентських законопроектів


За зміни голосували в вівторок увечері щоразу понад 360 депутатів – у повному складі фракції Партії регіонів, Блоку Юлії Тимошенко, Комуністичної партії України, а також близько десятка депутатів із фракції «Наша Україна – Народна самооборона», головно представники депутатської групи «Народна самооборона».

Верховна Рада, зокрема, проголосувала за широкі зміни до Закону «Про Кабінет Міністрів», які цілком перерозподіляють владні повноваження від Президента до уряду.

Верховна Рада проголосувала за зміни до Закону «Про Службу безпеки України», які, серед іншого, мають на меті відібрати в Президента цілу низку повноважень стосовно СБУ і передати їх Кабінетові Міністрів і парламентові.

Парламент подолав вето Президента на закон про правовий статус її комісій. Цей закон має на меті полегшити процедуру імпічменту голови держави.

Верховна Рада проголосувала й за зміни до Закону «Про Конституційний Суд України», які мають на меті визначити деякі моменти процедури імпічменту Президента.

Якщо нинішня одностайність Партії регіонів і БЮТ збережеться, це дасть їм можливість подолати очікуване президентське вето на ці закони.
XS
SM
MD
LG