Доступність посилання

ТОП новини

«Народна самооборона»: Вихід НУНС із коаліції – політика Секретаріату Президента


У заяві Громадянського руху «Народна самооборона», який входить до складу фракції НУНС, мовиться, що жоден із депутатів від НС не голосував за вихід із коаліції з БЮТ.

Це голосування відбулось «шляхом махінацій», а ідейним натхненником цього рішення є голова президентського Секретаріату Віктор Балога, стверджує ця політична сила.

Відтак НС називає рішення фракції НУНС про вихід із коаліції демократичних сил «логічним продовженням політики керівництва Секретаріату Президента».

«Народна самооборона» вважає таке рішення зрадою виборців і заявляє, що надалі має намір співпрацювати з Блоком Юлії Тимошенко.

«Це означає, що «Народна самооборона» не виконує рішень фракції», – прокоментував цю заяву голова парламентської фракції НУНС В’ячеслав Кириленко.

Але він відмовився назвати цю ситуацію розколом у фракції.

Учора на вечірньому засіданні фракції депутати НУНС більшістю голосів депутатів від «Нашої України» проголосували за вихід із демократичної коаліції. Вони звинуватили БЮТ у зраді.

У відповідь Блок Юлії Тимошенко відкинув звинувачення і заявив, що не бачить у Верховній Раді іншої коаліції, ніж демократична.

За регламентом коаліції, рішення фракції про вихід набирає чинності на 11-й день після ухвалення, але може бути відкликане в будь-який момент у разі, якщо за це проголосує більшість фракції.
XS
SM
MD
LG