Доступність посилання

ТОП новини

СБУ передала Генпрокуратурі матеріали про «зраду» уряду


Ідеться про результати перевірки Службою безпеки України матеріалів за зверненням Секретаріату Президента щодо діяльності окремих урядовців нібито на шкоду національним інтересам України.

Матеріали надіслані до Генеральної прокуратури «для надання правової оцінки», сказав виконувач обов’язків голови СБУ Валентин Наливайченко.

Під час перевірки СБУ надсилала запит до Кабінету Міністрів про «надання інформації та матеріалів щодо рішень і дій, які можуть створювати загрозу енергетичній безпеці України».

За словами речниці СБУ Марини Остапенко, у запиті містилися запитання про: невиконання рішення Ради національної безпеки та оборони стосовно переведення нафтопроводу «Одеса – Броди» на проектне (аверсне) використання; розірвання з ініціативи Кабміну в односторонньому порядку угод із компаніями CBM Oil plc (Велика Британія), Shelton (Канада) і Marathon (США) й натомість підготовки умов для спільної з компанією «Газпром» (Росія) розробки звільнених вказаними компаніями родовищ; питання щодо загрози втрати Україною контролю над власною газотранспортною системою у разі створення консорціуму за участю російського «Газпрому»; невчасного виконання урядом рішень РНБО, які відповідають національним інтересам, пов’язаним із тимчасовим перебуванням Чорноморського флоту Росії на українській території.

18 серпня заступник голови Секретаріату Президента Андрій Кислинський заявив, що Секретаріат передасть до правоохоронних органів матеріали «щодо ознак державної зради і політичної корупції у діях Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко».

Пізніше повідомили, що такі матеріали передали СБУ для перевірки.

Прем’єр-міністр називає ці звинувачення абсурдом, а Блок Юлії Тимошенко вимагає звільнення Голови Секретаріату Президента Віктора Балоги.
XS
SM
MD
LG