Доступність посилання

ТОП новини

ОДКБ не стала визнавати незалежності регіонів Грузії


Засідання міністрів закордонних справ країн-учасниць Організації Договору про колективну безпеку в Москві ухвалило заяву з приводу становища на Кавказі.

У ній висловлено підтримку «активній ролі Росії в сприянні мирові і співпраці в регіоні» й натомість скритиковано дії Грузії щодо її південноосетинського регіону як «неприйнятні».

Як сказав міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, ця заява стане основою спільної позиції країн-учасниць ОДКБ щодо подій на Кавказі, яку вони напередодні домовилися розробити.

У заяві немає згадок про «незалежність» грузинських регіонів Абхазії та Південної Осетії, яку Росія односторонньо визнала наприкінці серпня.

Раніше інше створене Росією регіональне об’єднання, Шанхайська організація співпраці, теж не підтримало визнання Росією незалежності цих сепаратистських регіонів Грузії.

Частина тексту нинішньої заяви ОДКБ дослівно повторює слова з заяви саміту ШОС наприкінці серпня, який теж тільки заявив про підтримку «активної ролі Росії в сприянні мирові й співпраці в регіоні».

До Організації Договору про колективну безпеку, неофіційно відомої також як «Ташкентський договір», належать Білорусь, Вірменія, Казахстан, Киргизстан, Росія, Таджикистан та Узбекистан.
XS
SM
MD
LG