Доступність посилання

ТОП новини

У Києві зустрічаються Віктор Ющенко і Ричард Чейні


На початку зустрічі з Президентом України віце-президент США високо оцінив зміни в Україні, які сталися з часу його попереднього візиту 20 років тому.

Віктор Ющенко ж сказав, що Україна «надзвичайно високо» цінує стратегічні двосторонні відносини зі США.

Із більшості позицій, серед того й щодо Грузії, в України є порозуміння зі Сполученими Штатами і Європейським Союзом, сказав він і висловив упевненість, що ситуація в Грузії буде врегульована мирним шляхом.

Президент України наголосив, що він поділяє критичне ставлення США до воєнної інтервенції Росії в Грузії.

Іще до початку зустрічі прес-служба Президента повідомила, що Віктор Ющенко і Ричард Чейні мають намір оцінити як неприйнятне рішення Росії про визнання незалежності грузинських регіонів Південної Осетії й Абхазії.

Сторони обговорять питання євроатлантичної інтеграції України, тому що після подій у Грузії Україна не може почуватися в безпеці, не будучи частиною ефективної міжнародної системи безпеки, якою є НАТО, мовиться у повідомленні прес-служби Президента.

Зустріч Президента України з віце-президентом США розпочалася віч-на-віч, відтак пройдуть переговори у розширеному складі, за участі міністра закордонних справ Володимира Огризка, міністра оборони Юрія Єханурова й заступника голови Секретаріату Андрія Гончарука.

Сторони мають намір обговорити й низку питань співпраці України з США, зокрема, економічної, а також шляхи взаємодії у сфері енергетики та енергетичної безпеки.
XS
SM
MD
LG