Доступність посилання

ТОП новини

Борис Тарасюк: На саміті Україна – ЄС дива не буде


«Не треба чекати на якісь дива на саміті в Евіані. Найбільшим дивом на саміті Україна – ЄС буде угода про асоціацію», – сказав в ефірі Радіо Свобода голова парламентського комітету з питань європейської інтеграції.

«Кавказький фактор впливає на позицію щодо України. Європейський Союз перегляне свою позицію, якщо в Україні зміниться політична ситуація», – вважає народний депутат, колишній міністр закордонних справ.

«Війна на Кавказі – це унікальний випадок у нашому столітті у стосунках між країнами-членами СНД, між країнами-членами ОБСЄ. Ми маємо давати оцінку цій ситуації з точки зору міжнародного права. В даному разі Російська Федерація порушила статут ООН. Це не поведінка 21-го століття. І з Росією, і з Грузією ми стратегічні партнери», – зауважив голова Народного руху України, член фракції «Наша Україна – Народна самооборона».

Борис Тарасюк визнав, що існують правові суперечності між угодою між Україною і Грузією, яка передбачає обопільну допомогу, і угодою про тимчасове базування Чорноморського флоту Росії в Севастополі.
XS
SM
MD
LG