Доступність посилання

ТОП новини

Недовіру голові ТСК Віктору Коржу висловлюють депутати від НУНСу


Народні депутати з фракції «Наша Україна – Народна самооборона» пропонують висловити недовіру голові Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з розслідування причин смерті підлітка у Краматорську – Віктору Коржу.

Відповідний проект постанови вже зареєстрували у парламенті. Його автори – народні депутати від НУНСу Володимир Карпук, Володимир Мойсик і Лілія Григорович.

У пояснювальній записці до проекту постанови зазначається, що народні депутати Віктор Корж та Юрій Гайдаєв не можуть брати участь у роботі Тимчасової слідчої комісії (ТСК), оскільки саме вони, будучи відповідно міністром України у справах сім’ї, молоді та спорту та Міністром охорони здоров’я, брали участь у підписанні основних угод щодо проведення додаткової імунізації населення проти кору та краснухи.

«Наслідком цього стало упереджене ставлення до реалізації завдань, поставлених перед Тимчасовою слідчою комісією Верховної Ради України», – йдеться в документі.

ТСК вже оголосила, що саме вакцина спричинила смерть старшокласника. Звіт комісії зареєстрований у парламенті, але його ще не розглядали.

Масова вакцинація громадян у віці від 16 до 29 років від кору та краснухи мала розпочатися в Україні з 26 травня.

Але за два тижні перед тим, в реанімації помер юнак після зробленого напередодні щеплення.

Потім ще майже два десятки вакцинованих від кору та краснухи школярів зверталися за медичною допомогою.

5 червня Верховна Рада України створила Тимчасову слідчу комісію для розслідування причин смерті 17-річного підлітка в Краматорську Донецької області.
XS
SM
MD
LG