Доступність посилання

ТОП новини

Голова Місії ОБСЄ у Грузії подякувала Україні за чітку позицію


Терхі Хакала, голова Місії Організації з безпеки і співробітництва у Грузії, відзначила відповідність позиції України щодо врегулювання конфлікту на Кавказі – принципам дотриманням територіальної цілісності та суверенітету держав.

Про це Терхі Хакала заявила під час зустрічі з віце-прем’єр-міністром у справах європейської та міжнародної інтеграції, спеціальним представником уряду України в Грузії Григорієм Немирею.

«Дії України є частиною спільних зусиль Європейського Союзу з врегулювання конфлікту на Південному Кавказі», – наголосив Немиря.

За словами віце-прем’єра, позиція уряду України щодо збереження територіальної цілісності і суверенітету Грузії, а також «необхідність уникнення непродуманих односторонніх дій під час врегулювання конфлікту повністю співпала з офіційною позицією ЄС».

Під час зустрічі обговорювали ситуацію в зоні конфлікту та виконання плану мирного врегулювання. Йдеться про виведення російських військ, які називають себе «миротворяцями», із п’яти «спостережних постів» по лінії від Поті до Сенакі, а також повне виведення їх із зон, прилеглих до Південної Осетії та Абхазії.
XS
SM
MD
LG