Доступність посилання

ТОП новини

Росія залишить війська в Південній Осетії та Абхазії надовго – Лавров


Росія вирішила залишити свої війська на території Південної Осетії та Абхазії на довгий час і вважає, що це не суперечить угоді про виведення військ із окупованих територій, заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

Президент Франції Ніколя Саркозі вчора отримав від Москви згоду на виведення її військ з території Грузії протягом місяця. Росіян має замінити ще не визначений «міжнародний механізм». Наразі відомо лише про плани розташувати в Грузії кількасот спостерігачів від ЄС.

Однак під час переговорів у Москві не було чітко визначено, що російські війська мають залишити і сепаратистські території Грузії, хоча у своїх вимогах до Кремля Захід наполягав на поверненні військ на позиції до початку збройного конфлікту в серпні. Росія вважає ці міжнародно визнані частини Грузії за самостійні країни.

Керівник МЗС Росії Сергій Лавров заявив на прес-конференції, що «російські війська перебувають на території Південної Осетії та Абхазії на прохання президентів і парламентів цих республік та згідно до наказів президента Росії»,

«Наступними днями буде підписано угоду, що надасть законні підстави для перебування російських військ. Вони залишаться тут надовго», – додав він.
XS
SM
MD
LG