Доступність посилання

ТОП новини

Перший заступник генпрокурора: Справи про «зраду» немає


Сергій Винокуров категорично заявив, що в Генеральній прокуратурі немає жодної справи і жодних матеріалів про державну зраду з боку керівництва Кабінету Міністрів.

Перший заступник генерального прокурора наголосив, що Генпрокуратура офіційно озвучила свою позицію щодо матеріалів СБУ з цього питання.

Служба безпеки повідомляла раніше, що отримала від Секретаріату Президента матеріали для перевірки. Під час перевірки СБУ надсилала запит до Кабінету Міністрів про «надання інформації та матеріалів щодо рішень і дій, які можуть створювати загрозу енергетичній безпеці України».

Як повідомляла речниця СБУ Марина Остапенко, у запиті містилися запитання про: невиконання рішення Ради національної безпеки та оборони стосовно переведення нафтопроводу Одеса – Броди на проектне (аверсне) використання; розірвання з ініціативи Кабміну в односторонньому порядку угод із компаніями CBM Oіl plc (Велика Британія), Shelton (Канада) і Marathon (США) та підготовки умов для спільної з компанією «Газпром» (Росія) розробки звільнених вказаними компаніями родовищ; питання щодо загрози втрати Україною контролю над власною газотранспортною системою в разі створення консорціуму за участю російського «Газпрому»; невчасного виконання урядом рішень РНБО, які відповідають національним інтересам, пов’язаним із тимчасовим перебуванням Чорноморського флоту Росії на українській території.

Результати перевірки СБУ направила Генеральній прокуратурі.

Юлія Тимошенко відкинула всі звинувачення у зраді національних інтересів України як «абсурдні».
XS
SM
MD
LG