Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко за міжнародну експертизу щодо отруєння Ющенка


Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що було б доцільним проведення міжнародними лабораторіями експертизи щодо отруєння Президента Віктора Ющенка.

«Я думаю, що з огляду на те, що вже досягло такого піку, апогею це розслідування, було б дуже правильно, щоб Генеральна прокуратура звернулася до світового співтовариства й попросила допомоги у міжнародній експертизі щодо того, як і що зі здоров’ям Президента», – сказала вона журналістам сьогодні біля входу в Генпрокуратуру.

За словами Тимошенко, міжнародні лабораторії повинні з’ясувати, яке отруєння було в Ющенка, як воно позначилося на його здоров’ї і які наслідки викликало.

При цьому Прем’єр-міністр зауважила, що її вже вдруге викликають у Генпрокуратуру в цій справі. «Дуже шкода, що сьогодні політизуються всі речі, в тому числі й здоров’я Президента», – додала вона.

Перший раз Генеральна прокуратура викликала Юлію Тимошенко на допит 11 вересня для надання свідчень у справі про отруєння Віктора Ющенка.

На початку червня виконувач обов’язків голови Служби безпеки України Валентин Наливайченко в ефірі Радіо Свобода повідомив, що факт отруєння Віктора Ющенка діоксином підтвердили три міжнародні експертизи в закордонних лабораторіях.

«Три країни можу назвати: ФРН, Великобританія, Бельгія. Всі три результати підтверджують, що погіршення стану здоров’я відбулося внаслідок потрапляння в організм потерпілого значної дози хімічної речовини під назвою тетрахлордибензопарадіоксин», – сказав керівник СБУ.
XS
SM
MD
LG